Over Natascha

"Omdat ik graag mensen help en gelukkig zie, besloot ik om mijn kennis en ervaring als Maatschappelijk Werker te combineren met mijn ervaring en passie op het gebied van gezond leven".

In love with nature

MY STORY

Jarenlang is voeding een struggle voor me geweest. Ik heb een prikkelbare darm waardoor mijn lichaam op veel voeding verkeerd reageerde. Mijn buik was vaak opgezet, ik had last van stekende pijn en kon amper naar de wc. Ik focuste me vooral op de voeding waar ik van dacht dat ik er slecht op reageerde en at op den duur steeds minder producten, maar mijn klachten bleven. Totdat ik een aantal jaren geleden een burnout kreeg. 

Mijn burnout ontwikkelde zich doordat ik mijn lichaam en geest niet de tijd gaf om te rusten. Ik studeerde, werkte hard, was vanaf jonge leeftijd al in de sportschool te vinden en tijd voor wat er binnen in mijn lichaam gebeurde had ik niet. Ik negeerde de signalen die mijn lichaam mij gaf en ging over mijn grenzen, tot mijn lichaam er genoeg van had. Mijn batterij was leeg en ik was continue moe. Mijn hoofd voelde overvol en daar kon niks meer bij. Ik had rust nodig, maar vooral moest ik leren om naar mijn lichaam te luisteren en me over te geven.

 

Op aanraden van een lieve kennis startte ik daarom met Yin Yoga. Yin Yoga heeft me rust in mijn lichaam en geest gebracht, het heeft me geleerd om meer naar mijn lichaam te luisteren en mijn grenzen te ontdekken. Langzamerhand begon ik weer energie te krijgen en had ik een goede fundering gelegd om ook met de rest van mijn lifestyle bezig te gaan.

 

"Ik raakte niet alleen mijn overtollige kilo's kwijt, maar ik voelde me lichamelijk ook een stuk beter en mijn prikkelbare darm werd rustig!"

20210912_115009.jpg

Ik was inmiddels 13 kilo aangekomen. Dit maakte voor mij dat ik niet meer lekker in mijn vel zat en me niet meer prettig voelde in mijn kleding. Ik begon me te verdiepen in gezond afvallen en gooide mijn voedingspatroon om. Ook paste ik mijn manier van sporten en bewegen aan. Ik raakte niet alleen mijn overtollige kilo's kwijt, maar ik voelde me lichamelijk ook een stuk beter en mijn prikkelbare darm werd rustig! Niet doormiddel van een dieet en door mezelf uit te hongeren, maar door gewoonweg anders te gaan eten. Dit betekent niet dat ik nooit onderuitgezakt op de bank een zak chips eet of een lekkere pizza naar binnen werk, dat doe ik zeker wel. Mijn basis is echter gezond!

Mijn gezonde leefstijl breidde zich steeds meer uit en ik werd een gelukkiger mens. Ook zag ik mijn lichaam positief veranderen en zit ik nu geestelijk en lichamelijk lekker in mijn vel. Dit gevoel wilde ik ook anderen laten ervaren!

Als Maatschappelijk Werker heb ik veel ervaring opgedaan over mentale coaching en heb ik mensen begeleid op geestelijk vlak. Door mijn eigen ervaring besefte ik echter dat een gezonde lifestyle ook een grote bijdrage levert aan hoe wij ons geestelijk voelen. Door beter voor ons lichaam te zorgen, gaan we ons zowel fysiek als geestelijk ook beter voelen. Omdat ik graag mensen help en gelukkig zie, besloot ik om mijn kennis en ervaring als Maatschappelijk Werker te combineren met mijn ervaring en passie op het gebied van gezond leven. Ik ben me verder bij gaan scholen en richtte Pura Vida Lifestyle op.

"Pura Vida betekent puur leven. Ik pijnig je niet met strenge regels en strikte diëten, maar ik coach jou naar een gezonde lifestyle waarin jij je gelukkig voelt."

Scholing

LEEFSTIJL COACH 

  • BGN gewichtsconsulent - Start 2 Move (2021)

  • Slaap- en stressmanagement - Start 2 Move (2021)

  • Coaching en gedragsverandering - Start 2 Move (2020)

  • Fitness trainer A - Start 2 Move (2020)

 

YOGA DOCENT 

  • Aerial Yoga - Yoga050 (2022)

  • Yin Yoga & Anatomie 50 hr - Open Yoga Groningen (2020)

 

MENTAL COACH 

  • GGZ-agoog - Hanzehogeschool Groningen

  • HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening - Hanzehogeschool Groningen 

_F2A0077_edited_edited.jpg

JOUW LIFESTYLE ALS MEDICIJN

Start vandaag met Puur Leven.