Over Natascha

"Omdat onze leefstijl grote invloed heeft op hoe we ons geestelijk voelen, besloot ik om mijn ervaring als Maatschappelijk Werker te combineren met mijn ervaring en passie op het gebied van gezond leven."

IMG-20220619-WA0067_edited_edited.jpg

MIJN VERHAAL

Ik ben Natascha, geboren in 1983 en ben gek op alles wat met een gezonde leefstijl te maken heeft. Dit is alleen niet altijd zo geweest en dat is eigenlijk precies waarom ik leefstijl coach werd.

Voorheen nam ik standaard 4 broodjes kaas mee als lunch, dacht ik dat een glas vruchtendrank mijn gezonde drankje was en stond er vaak kip tandoori uit een pak als avondeten op tafel. Naar de sportschool ging ik wel, maar soms weken ook niet. Niet heel vreemd dat ik uiteindelijk darmklachten kreeg. Na een darmonderzoek kreeg ik de sticker PDS (prikkelbare darmsyndroom) opgeplakt. Ik kreeg wat vezelzakjes van de dokter mee naar huis en verder kon hij eigenlijk niks voor me betekenen. Ik begon zelf lukraak te experimenteren door steeds meer voeding niet te gaan eten. Eten werd steeds minder leuk.

Na mijn HBO-studie 'Maatschappelijk Werk & Dienstverlening' ging ik werken in de Geestelijke Gezondheidszorg, met mensen die kampen met psychiatrische problematiek en een verslaving. Ik heb hier 9 jaar met veel plezier gewerkt, maar omdat ik vergat om goed voor mezelf te zorgen kreeg ik een Burn-Out. Mijn lichaam had er genoeg van en ikzelf uiteindelijk ook. Er moest verandering komen! Ik wilde leren hoe ik beter voor mezelf kon zorgen en wilde me geestelijk en lichamelijk weer goed voelen, zonder al die klachten.

 

Tijdens mijn zoektocht naar verdieping in een gezonde leefstijl, kwam ik in aanraking met Yin Yoga waar ik leerde om beter naar mijn lichaam te luisteren en te ontspannen. Ik kreeg het besef hoe belangrijk ontspanning is voor je lichaam, maar bovenal voor je geest. Op deze manier wilde ik ook andere mensen helpen en startte daarom met een opleiding tot Yin Yogadocent.

 

20220621_174119_edited.jpg

Ik was zelf inmiddels 13 kilo aangekomen door alle stress die mijn lijf had doorgemaakt. Omdat ik ook lichamelijk weer lekker in mijn vel wilde zitten, wilde ik die kilo's kwijt. Ik ging op onderzoek uit naar gezond afvallen en  gooide mijn voedingspatroon om. Ook ging ik bewuster sporten en bewegen. Mijn gezonde leefstijl breidde  zich steeds meer uit en ik begon me zowel geestelijk als lichamelijk steeds beter te voelen.

 

Ik startte met een opleiding tot leefstijlcoach en creëerde samen met mijn Yin Yogaopleiding een totaalpakket om ook anderen op weg te helpen naar een gezond en gelukkig leven.

Als Maatschappelijk Werker heb ik veel ervaring opgedaan over mentale coaching en heb ik mensen begeleid op geestelijk vlak. Door mijn eigen ervaring besefte ik echter dat ook onze leefstijl een grote bijdrage levert aan hoe wij ons geestelijk voelen, maar ook andersom. Door goed voor je lichaam te zorgen, zorgt het ook goed voor jou. Ik besloot daarom om mijn kennis en ervaring als Maatschappelijk Werker te combineren met mijn ervaring en passie op het gebied van gezond leven en richtte Pura Vida Lifestyle op. Pura Vida betekent letterlijk puur leven. Het is een soort levensmotto in het mooie Costa Rica, wat aangeeft dat je alles uit het leven moet halen. Dat je moet genieten en je geen zorgen moet maken.

"Ik gun het ook jou om je energiek te voelen, dat jij je blij voelt zonder lichamelijke klachten. Het is niet normaal om met klachten rond te blijven lopen en ik veel gevallen hoeft dat ook niet. Ik denk daarom graag met je mee!"

Scholing

LEEFSTIJL COACH 

  • BGN gewichtsconsulent - Start 2 Move (2021)

  • Slaap- en stressmanagement - Start 2 Move (2021)

  • Coaching en gedragsverandering - Start 2 Move (2020)

  • Fitness trainer A - Start 2 Move (2020)

 

YOGA DOCENT 

  • Aerial Yoga - Yoga050 (2022)

  • Yin Yoga & Anatomie 50 hr - Open Yoga Groningen (2020)

 

MENTAL COACH 

  • GGZ-agoog - Hanzehogeschool Groningen

  • HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening - Hanzehogeschool Groningen 

20220622_155612_edited.jpg

GEEF JOUW LICHAAM WAT HET NODIG HEEFT

Start vandaag met Puur Leven.