Over Natascha

"Omdat ik zelf heb ervaren dat onze leefstijl grote invloed heeft op hoe we ons geestelijk voelen, besloot ik om mijn beroep als Maatschappelijk Werker te combineren met mijn ervaring en passie op het gebied van Yoga en gezond leven".

20220902_122105[1].jpg

MIJN VERHAAL

Mijn naam is Natascha Leber, geboren in 1983.  Na 10 jaar ervaring als Maatschappelijk Werker in de Psychiatrie besloot ik om me naast de geestelijke gezondheid ook meer te verdiepen in het lichaam. Ik volgde een studie als leefstijlcoach en zocht verdieping op het gebied van gezonde voeding, beweging en slaap.

Daarnaast voltooide ik de 'Yin Yoga & Anatomie Teacher Training' bij Open Yoga in Groningen, die erkend is door de internationale Yoga Alliance. Ik kreeg les van een van de eerstelijns assistenten van Paul Grillley, de oprichter van Yin Yoga. Ik heb meer dan 10 jaar Yoga ervaring en geef les in zowel Yin Yoga, Restoreative Yoga en Aerial Yoga.

20220902_122816[1].jpg

In 2021 richtte ik Pura Vida lifestyle op, waar ik mijn kennis, expertise en eigen levenservaring heb samengebracht tot een compleet Leefstijlprogramma. Een Leefstijlprogramma specifiek gericht op het bieden van rust en balans in lichaam en geest.

Pura Vida betekent letterlijk puur leven. Het is een soort levensmotto in het mooie Costa Rica, wat aangeeft dat je alles uit het leven moet halen. Dat je moet genieten en je geen zorgen moet maken.

In de periode van midden twintig tot begin dertiger jaren heb ik zelf last gehad van angstklachten, een depressie en twee burnouts. Ik kreeg klap na klap omdat ik niet naar mijn lichaam luisterde en het niet gaf wat het nodig had. Na de laatste klap heb ik mijn leefstijl omgegooid en voel ik me sindsdien krachtiger dan ooit, volop genietend van het leven. Mijn Yoga- en Lifestyleprogramma is dan ook een krachtig programma onder andere samengesteld uit eigen levenservaringen. 

Naast het mooie werk in mijn eigen bedrijf ben ik graag in de natuur en op avontuur. Ik hou van reizen naar warme, tropische landen: hikes door de bergen, urenlang staren naar een waterval of door een regenwoud wandelen. Ik hou van fitness en spinning, en naast mijn eigen Yogalessen zoek ik regelmatig de ontspanning op door zelf een les te volgen of lees ik een fijn boek.

YOGA DOCENT 

  • Aerial Yoga - Yoga050 (2022)

  • Yin Yoga & Anatomie Teacher Training - Open Yoga Groningen (2020)

 

LEEFSTIJL COACH 

  • BGN gewichtsconsulent - Start 2 Move (2021)

  • Slaap- en stressmanagement - Start 2 Move (2021)

  • Coaching en gedragsverandering - Start 2 Move (2020)

  • Fitness trainer A - Start 2 Move (2020)
     

MENTAL COACH 

  • GGZ-agoog - Hanzehogeschool Groningen

  • HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening - Hanzehogeschool Groningen 

Scholing

20220622_155612_edited.jpg

GEEF JOUW LICHAAM WAT HET NODIG HEEFT

Start vandaag met Puur Leven.