ROMIGE VENKELSOEP

recept venkelsoep

2 porties

+/- 20 minuten

Wist je dat venkel de spijsvertering bevordert, de vorming van darmgassen tegen gaat en helpt tegen een opgeblazen gevoel?

Ingredienten

Bereiding

1. Snijd de ui fijn

2. Verwijder het venkelgroen en snijd de knol in stukjes

3. Fruit de ui in de roomboter in een ruime pan

4. Bak vervolgens de venkelstukjes kort mee

5. Voeg 200 ml water en het stukje bouillonblok toe

6. Breng het geheel aan de kook en laat de venkel vervolgens op laag vuur gaar koken in +/- 20 minuten

7. Pureer met een staafmixer tot de stukjes verdwenen zijn

8. Breng de soep op smaak met wat peper en fijngehakte peterselie

- 1 grote venkelknol

- Halve rode ui

- 200 ml water

- 1/4 groentebouillonblokje

- Klein stukje ongezouten roomboter

- Peterselie

- Peper

Eet smakelijk!

Maak je lunch compleet met wat volkorenbrood en hummus.

Tip

_F2A0077_edited_edited.jpg

JOUW LIFESTYLE ALS MEDICIJN

Start vandaag met Puur Leven.